SZÁRAZ SÓTERÁPIA

SÓSZOBA

A légúti megbetegedések egyik leghatékonyabb kezelésére javasolt az indisó száraz sóterápia.

A SÓSZOBÁRÓL

A sószoba orvosi tisztaságú sóval működik. Ezt egy gép szétporlasztja, aminek következtében a szobában sóköd keletkezik. Ennek a ködnek jótékony hatását felhasználva tudjuk a kellemetlen panaszokat enyhíteni, megszüntetni.

AJÁNLOTT

asztma – allergia – arcüreggyulladás – krupp – megfázás – nátha – hörghurut – fülgyulladás – torokgyulladás – tüdőgyulladás – influenza kiegészítő kezelésére.

Megelőzésre:
immunerősítő – fertőtlenítő – energetizáló – stresszoldó – betegségmegelőző – pihentető, lazító, nyugtató

Amikor nem javasolt használni a sószobát:
akut influenza – ellenőrizetlen hipertónia – szívelégtelenség – akut asztmaroham – légzéselégtelenség – veseelégtelenség – hőemelkedéssel járó akut fertőzések – akut vírusos megbetegedés – tuberkulózis – klausztrofóbiában szenvedők

soszobakep

A kockázatok tekintetében mindig célszerű megkérdezni a fenti betegségeket kezelő orvosok szakmai véleményét.

A légúti megbetegedések egyik leghatékonyabb kezelésére javasolt az indisó száraz sóterápia.

Az egészségügyi sóterápia finomra porlasztott sóval befújt kezelőhelyiségben történik.

A finom sószemcsék normál légzés mellett kerülnek be a finom sószemcsék, a felső és az alsó légutakba, orrba, melléküregekbe, hörgőkbe és a hörgőcskékbe. A terápiás hatás úgy fejtődik ki, hogy feloldják a termelődött váladékot, csökkentik a duzzadt nyálkahártya átmérőjét, ezáltal javul a légzés, nő a légzésfelület,

Sportolóknak légzéskapacitás javítására is nagyon jó

Növeli a nyálkahártyán annak az immunglubolinnak, az ellenanyagnak a mennyiségét, amely a fertőzések leküzdéséért felelős.

Bevezető kúra: 20 alkalom, minden nap felvéve, fontos a folyamatosság

Dohányzás esetén a nyálkahártya folyamatosan duzzadt, a dohányzás elhagyása esetén a váladék folyamatosan ürül, ezt segíti a sóterápia.

Ellenjavallat: akudt gyulladás esetén, pld: tüdőgyulladás, láz, hőemelkedés, arcüreggyulladás


Az indisó sóterápia kúraszerűen felvett hatása fél évig is eltarthat.

A belélegzett, 2-5 mikronnyi nagyságúra porlasztott só részecskék elvonják a vizet a szervezetben élősködő mikroorganizmusoktól oly módon, hogy rátapadnak sejtfalukra,– dehidratálják –, és elpusztítják azokat. A belélegzett só így erősíti a váladékképzést, reakcióba lép a nyálkahártyán lerakódott szennyeződésekkel is, amelyek így könnyebben eltávoznak a szervezetből, hiszen fellazulnak, és kiköhöghetővé válnak.

A káros, betegséget okozó (patogén) mikroorganizmusok eltávolítása csökkenti az immunrendszer által természetes válaszaként létrehozott gyulladást, így csökken a további szövődmények kialakulásának kockázata is.

Ha rendszeresen látogatjuk a sószobát, a fent leírt folyamat is rendre megismétlődik, így a légutak kitisztulnak, a hörgők és a nyálkahártya gyulladása csökken, és helyreállhat a szervezet természetes mikroflórája.

Mindezek mellett a mikronnyi nagyságú száraz só nemcsak belélegezve fejtheti ki a hatását, hanem a bőrrel is reakcióba lép. Mivel kisméretű kristályokról van szó, ezek képesek mélyen behatolni a bőrszövet pórusaiba, ahol dehidratálják a lerakódott méreganyagokat, így rugalmasabbá, üdébbé teszik a bőrt, helyreállítják annak természetes egyensúlyát.

A száraz sóterápia rendszeres alkalmazása során csökken az immunrendszer leterheltsége, ezáltal javul a védekezőképesség; a vírusos, bakteriális, gombás fertőzésekkel szemben ellenállóbb lesz a szervezet.

Évszázadok óta közismert, hogy a sós tengerparti levegő a sóbányák klímája gyógyító hatással van a légzőszervi betegségekre. Környezetünk szennyeződése egyre nagyobb mértékű és ezért a krónikus légzőszervi betegek, allergiások száma is évről-évre nő.

ELLENJAVALLATOK

Bár a sóterápiának kétségtelen, hogy évezredek óta rendkívül pozitív hatása van minden emberi szervezetre,
mégis van néhány különleges eset, amikor nem javasolt az intenzív használata.

• ellenőrizetlen hipertónia
• szívelégtelenség
• akut asztmaroham
• légzéselégtelenség
• veseelégtelenség
• hőemelkedéssel járó akut fertőzések
• akut vírusos megbetegedés
• akut stádiumában levő tüdőbaj
• tuberkulózis
• klausztrofóbiában szenvedők

ReményPont Oázis Életmódközpont

Debrecen, Szent Anna utca 43. (a Hangszeráruház mellett)
Nyitva: Hétfő-Csütörtök: 10-17. Péntek: 10-14-ig, Szombat-vasárnap zárva
Telefon: 06-30/716 8441, 06-30/165 6904