fbpx

Lelki egészség

Lelki egészségszolgálat

TÉRJ BE HOZZÁNK!

Egy tea mellett kényelmes és hangulatos körülmények között, szívesen várunk egy baráti – szükség esetén segítő – beszélgetésre! Örömmel szánunk rád időt, hogy szusszanj egyet ebben a nagy rohanásban!

006

LELKIGONDOZÁS

Életutunkon olykor mindannyian elfáradunk, megterhelődünk. Amikor irányt tévesztünk, vagy éppen nem látunk kiutat, jó, ha van valaki, aki, elfogulatlanul végighallgat bennünket. Munkatársunk tájékozott az emberi lélek rejtelmeiben, s így mellénk szegődhet nehéz időszakunkban olyan útitársként, aki nem a tutit akarja megmondani, hanem segít kibogozni érzelmeink összegubancolódott szálait.

Egyéni
Egyéni segítőbeszélgetésre van lehetőség, akár egy alkalomra is. A beszélgetés időtartama: 50 perc.

Csoportos
Legtöbbször az is oldja a fájdalmunkat, ha valakinek elmondhatjuk, hogy min megyünk keresztül és az meghallgat. Azonban, ha olyanokkal ülhetünk le beszélgetni, akik tudják, min megyünk keresztül – mert ők is hasonló helyzetben vannak -, akkor közelebb járunk a megoldáshoz. Jó, ha mindezt egy szakember jelenlétében tesszük. S miközben gyógyulnak a sebeink, ezzel egyidőben hozzájárulunk mások sebeinek a gyógyításához is.
– Gyászfeldolgozás
– Stresszkezelés

Addiktológiai konzultáció

Elveszteni az életünk felett az irányítást, minél mélyebbre jutunk, annál inkább átalakítja az életünket, a kapcsolatainkat, a látásunkat, gondolkodásunkat, és magát a személyiségünket is. Nem könnyű a változtatás, ráadásul emberfeletti erőfeszítést is igényel ellenállni a kísértésnek. Az addiktológiai konzultáció mindazon szenvedélybetegeknek ajánlott, akiknek már megfordult a fejükben, hogy jó lenne szermentesen élni, de fogalmuk sincs, hogy kezdjenek bele és mit csináljanak.


EGYÉNI KONZULTÁCIÓ
Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat a szenvedélybetegeket, akik eldöntötték, hogy változtatni akarnak! A konzultáció szenvedélybetegek hozzátartozói számára is ajánlott!
A konzultáció időtartama alkalmanként 50 perc.


CSOPORTOS KONZULTÁCIÓ
Kiút kereső tréning – Szenvedélybetegek hozzátartozóinak
Szenvedélybeteg hozzátartozójának lenni, nem könnyű. Az ezen az úton járók nagyon közelről ismerik, hogy az életük kéz a kézben jár a titkolózással és a szégyennel. Bejáratott sémák szerint cselekszünk, amelyekről azt gondoljuk, hogy talán észhez téríti a szenvedélybeteg hozzátartozót, de csak még inkább megerősíti azon az úton, amelyen jár. Cél, hogy ezen a tréningen lelepleződjenek ezek a beidegződött szokások, és megtanuljuk a helyes reakciókat, hogy valóban kiutat találjunk.
A tréning időtartama: 10 alkalom. Alkalmanként 1,5 óra.

kiut kereso
fuggoseg

Felépülés tréning – Felépülni vágyó szenvedélybetegeknek

A tréning célja, hogy a sorstársak között megbeszéljük mindazokat a nehézségeket, amelyek a józanodás útján akadályok és nehézségek lehetnek. Sorsközösségben lenni, beszélgetni, együtt épülni inspiráló lehet a kitartáshoz.

Szakember segítségével közösen átbeszélni a buktatókat, a nehézségeket, valamint a győzelem titkát és élményeit megosztva, újabb muníciót adhat a további küzdelemhez.

A tréning időtartama: 10 alkalom. Alkalmanként 1,5 óra

Párkapcsolati tanácsadás

A legjobb családban is megesik, hogy a pár kommunikációs zsákutcába kerül.  Ilyenkor jól jön egy elfogulatlan szakember, aki segít kisimítani az összekuszálódott szálakat.

ReményPont Oázis Életmódközpont

Debrecen, Szent Anna utca 43. (a Hangszeráruház mellett)
Nyitva: Hétfő-Csütörtök: 10-17. Péntek: 10-14-ig, Szombat-vasárnap zárva
Telefon: 06-30/716 8441, 06-30/165 6904