fbpx

Lelki egészség

TÉRJ BE HOZZÁNK!

Egy tea mellett kényelmes és hangulatos körülmények között, szívesen várunk egy baráti – szükség esetén segítő – beszélgetésre! Örömmel szánunk rád időt, hogy szusszanj egyet ebben a nagy rohanásban!

LELKIGONDOZÁS

Életutunkon olykor mindannyian elfáradunk, megterhelődünk. Amikor irányt tévesztünk, vagy éppen nem látunk kiutat, jó, ha van valaki, aki, elfogulatlanul végighallgat bennünket. Munkatársunk tájékozott az emberi lélek rejtelmeiben, s így mellénk szegődhet nehéz időszakunkban olyan útitársként, aki nem a tutit akarja megmondani, hanem segít kibogozni érzelmeink összegubancolódott szálait.

Egyéni
Egyéni segítőbeszélgetésre van lehetőség, akár egy alkalomra is. A beszélgetés időtartama: 50 perc.

Csoportos
Legtöbbször az is oldja a fájdalmunkat, ha valakinek elmondhatjuk, hogy min megyünk keresztül és az meghallgat. Azonban, ha olyanokkal ülhetünk le beszélgetni, akik tudják, min megyünk keresztül – mert ők is hasonló helyzetben vannak -, akkor közelebb járunk a megoldáshoz. Jó, ha mindezt egy szakember jelenlétében tesszük. S miközben gyógyulnak a sebeink, ezzel egyidőben hozzájárulunk mások sebeinek a gyógyításához is.

  • Gyászfeldolgozás
  • Stresszkezelés

ADDIKTOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Elveszteni az életünk felett az irányítást, minél mélyebbre jutunk, annál inkább átalakítja az életünket, a kapcsolatainkat, a látásunkat, gondolkodásunkat, és magát a személyiségünket is. Nem könnyű a változtatás, ráadásul emberfeletti erőfeszítést is igényel ellenállni a kísértésnek. Az addiktológiai konzultáció mindazon szenvedélybetegeknek ajánlott, akiknek már megfordult a fejükben, hogy jó lenne szermentesen élni, de fogalmuk sincs, hogy kezdjenek bele és mit csináljanak.

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat a szenvedélybetegeket, akik eldöntötték, hogy változtatni akarnak! A konzultáció szenvedélybetegek hozzátartozói számára is ajánlott!

A konzultáció időtartama alkalmanként 50 perc.

CSOPORTOS KONZULTÁCIÓ
Kiút kereső tréning – Szenvedélybetegek hozzátartozóinak

Szenvedélybeteg hozzátartozójának lenni, nem könnyű. Az ezen az úton járók nagyon közelről ismerik, hogy az életük kéz a kézben jár a titkolózással és a szégyennel. Bejáratott sémák szerint cselekszünk, amelyekről azt gondoljuk, hogy talán észhez téríti a szenvedélybeteg hozzátartozót, de csak még inkább megerősíti azon az úton, amelyen jár. Cél, hogy ezen a tréningen lelepleződjenek ezek a beidegződött szokások, és megtanuljuk a helyes reakciókat, hogy valóban kiutat találjunk.

A tréning időtartama: 10 alkalom. Alkalmanként 1,5 óra.

FELÉPÜLÉS TRÉNING – FELÉPÜLNI VÁGYÓ SZENVEDÉLYBETEGEKNEK

A tréning célja, hogy a sorstársak között megbeszéljük mindazokat a nehézségeket, amelyek a józanodás útján akadályok és nehézségek lehetnek. Sorsközösségben lenni, beszélgetni, együtt épülni inspiráló lehet a kitartáshoz.

Szakember segítségével közösen átbeszélni a buktatókat, a nehézségeket, valamint a győzelem titkát és élményeit megosztva, újabb muníciót adhat a további küzdelemhez.

A tréning időtartama: 10 alkalom. Alkalmanként 1,5 óra

PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS

A legjobb családban is megesik, hogy a pár kommunikációs zsákutcába kerül.  Ilyenkor jól jön egy elfogulatlan szakember, aki segít kisimítani az összekuszálódott szálakat.